ANAP Grup kurdu, Meclis'te oda kavgası çıktı

Haber Giriş : 15 Ekim 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de grup kurmayı başaran ANAP'ta bu kez de yer sıkıntısı yaşanıyor. Meclis Başkanlığı, DSP lideri Ecevit'in eski odasını gösterdi ancak Mumcu ve ekibi küçük olduğu için bunu reddetti

ANAP'IN, AK Parti ve CHP'den geçen milletvekilleriyle TBMM'de grup kurmasının ardından, şimdi de ?oda' ve ?yer' kavgası başladı. ANAP'a yer bulabilmek için yoğun çaba harcayan TBMM Başkanlığı, ilk etapta Araştırma ve Soruşturma Komisyonları'nın görev yaptığı yeri tahsis etmek istedi. Ancak, daha önce DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit ile YTP Genel Başkanı İsmail Cem'in kullandığı bu yere, ANAP'lılar sıcak bakmadı. Kendilerine gösterilen yerin küçük olduğunu belirten ANAP'lılar, AK Parti ve CHP grubunun bulunduğu yerden kendilerine yer tahsis edilmesini istediler. TBMM başkanlığı, şimdi ANAP'ın yer sorununu çözmeye çalışıyor.

Meclis'te tek seslilik bitmiştir

Bu arada, ANAP lideri Erkan Mumcu da, partisinin grup kurmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. TBMM'deki tek sesliliğin bittiğini belirten Mumcu, ?Bundan sonra Anavatan, Meclis'te kimsesizlerin, yoksulların, hakları gasp edilenlerin, gençlerin, mazlum kadınların sesi olacaktır. Milletin yüce vicdanı, Anavatan grubuyla Meclis'te atacaktır' dedi. TBMM Başkanlığına grup kurmak için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Mumcu, çarşamba günü yapacakları ilk grup toplantısında detaylı açıklamalarda bulunacağını bildirdi. Mumcu, partisine katılan milletvekillerine de teşekkür etti. Öte yandan, TBMM'de grup kuran ANAP, Başkanlık Divanı ve Meclis ihtisas komisyonlarında birer üyelik ile temsil edilme hakkını da kazandı. Başkanlık Divanı'nda Meclis Başkanvekilliği, katip üyelik ya da idare amirliği alacak olan ANAP'a hangisinin verileceğine, Danışma Kurulu karar verecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber